Allt för din vandring och friluftsliv

Har du all utrustning redo inför din sena sommar- eller höstvandring i år? Inför vandringsresan till fjällen finns det en hel del att tänka på. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare finns det många viktiga moment att ta hänsyn till under förberedelserna samt packningen av din vandringsutrustning.

Välj utrustning väl

Utrustningen är viktig att tänka på, du behöver ha med dig mycket. Stormkök, tält, T-sprit, myggolja, salt, teleskopspö. Klicka här för mer grejer. Det är lätt att packa ned saker vi tror är viktiga men vilka egentligen inte fyller någon nyttig funktion för oss, såsom deodorant eller andra livsstilsgrejer.

Ryggsäcken

Viktigt är att först och främst köpa en ordentlig vandringsryggsäck om du inte redan äger en sådan. Dessa är speciellt utformade för att underlätta för samt vara skonsammare för din rygg. Med exempelvis stödskivor vid ryggpartiet för att inte packningen ska trycka hårt mot ryggen, spännen vid mage samt bröst för att kunna ändra viktfördelningen under vandringen. Tänk också på hur du fördelar vikten i ryggsäcken.

Vandringskängor

Att du har ett par ordentliga, väl passande samt invanda vandringskängor är nästan A och O. Med dåliga skor kan du förstöra dina fötter för evigt. Det är långa sträckor med tung packning vilket gör att du behöver stabila, kraftiga men samtidigt lätta skor.

Post Navigation