Höstäventyr

Vilka roliga äventyr kan du testa i höst? Vilka platser borde du besöka med barnen under höstlovet? Vi visar upp vår egen topplista med saker att testa: 

Friluftsliv i Stockholm

Ett besök till huvudstaden brukar innebära konserter, shopping och dyra middagar. Du kan med fördel boka några nätter på ett fint boende i staden, ge dig själv lite lyx i vardagen och en skön säng att sova i. Det ger mer styrka att göra roliga saker på dagarna, du vet att det finns en varm dusch, god mat och nya lakan att njuta av på kvällen.

Första saken att testa är dagsvandringar mellan Märsta-Sigtuna. Du får upptäcka den Stockholmska miljön på nära håll, se vad som finns bortanför höghusen och E4:an. Vandringar så nära vår huvudstad visar tydligt på att Sverige uppskattar och värnar om naturen till varje pris. Det är en sträcka på endast 18 kilometer och vägen är lättpromenerad. För att delta behöver du endast bli medlem i Friluftsfrämjandet.

Friluftsliv i Karlskrona

Här kan du vara med på en vandring som tar dig över torvmosse och in i vildmarken. Du får också lite kultur då ni passerar en nedbrunnen kyrka från 1600-talet. Innan isen lägger sig kan du också passa på att paddla kanot eller kajak. Det finns platser i Karlskrona centrum där du kan lägga till med kanot och ta en snabb fika eller shoppingtur innan du paddlar tillbaka till din slutdestination.

Friluftsliv i Härnösand

I denna vackra norrländska miljö kommer snön tidigt. I november anordnas utflykter på längdskidor till olika vindskydd. Härnösand ligger vid kusten och har många sjöar och vattendrag runt omkring. Här finns tillfälle att åka långa skridskoturer på havet, alltifrån 1-4 mil.

 

Post Navigation