Rätt klädd för aktiviteten

Fjällvandring

Det gäller att man klär sig rätt för den aktivitet som ska genomföras. Vissa aktiviteter kanske inte kräver så mycket som någon annan gör. Är det utomhus och kallt så gäller det att man är klädd så man inte fryser.

Kan man packa med några extra plagg i en ryggsäck så kan det vara en fördel om man blöter ner sig och vill byta. Ett par extra byxor, tröja, tunnare jacka och kanske till och med underkläder kan med fördel packas ned. Ska man göra en dagstur så kanske det räcker med detta. Se till att skaffa dig en riktigt varm och skön jacka, du hittar ett schysst utbud här. De flesta kläder som gjorts för aktiviteter och utomhusbruk är praktiska och har funktionen för detta. I de flesta fall så styr väderleken och årstiden vilka kläder vi använder oss för den aktivitet som ska genomföras.

Om det är sommar och sol så kanske man inte behöver så mycket värmande om man är ute på någon aktivitet. Dock så ska man vara beredd, speciellt om man är i de svenska fjällen att det snabbt kan ske ett väderombyte upp på kalfjället. Packa alltid med extra kläder som kan värma dig om det skulle bli kallare ut. Det är viktigt att man är väl förberedd om man ger sig ut på vandring, en eller flera dagar. Planeringen är A&O, meddela också bekanta, familj eller vänner var ni hade tänkt vandra och hur era dagsturer ser ut.

Post Navigation