Rätt på fötterna

När det kommer till vandring så är det viktigt att välja rätt skor för att upplevelsen ska vara så bra som möjligt. Om du använder skor som inte passar bra eller inte fungerar bra så kommer hela upplevelsen kännas jobbig. Du kan fokusera för mycket på att du har ont i fötterna eller lätt blir blöt. Då kanske du tycker att vandringen var tråkig eller missar något underbart.

vandringRätt vandringsskor ska passa dina fötter bra, Om skorna inte har en bra passform på din fot så riskerar du att få skavsår och andra skador. En sko ska vara en centimeter större framför din längsta tå. Om du använder sko storlek 41 i vanliga fall så är det inte säkert att detta är en bra storlek för dina vandringsskor. Din sko ska ge ett bra stöd runt foten med ett bra grepp om vrist och häl.

Din sko ska kunna andas och släppa ut fukt. Men dom bör även vara vattentäta. Om dina fötter inte kan andas så bildas mycket svett och fukt. Om du går runt med blöta fötter är det lättare att få sår och skador på dina fötter. Sköna GoreTex gör att du något lättare klara dina strapatser.

Några viktiga punkter:

  • Bra sula som ger ett bra stöd och grepp på olika underlag.
  • Vattentät och andningsförmåga
  • Slitstarka, En sko ska inte nötas speciellt mycket efter ett par vandringar. Du ska inte behöva byta sko allt för ofta.

Post Navigation