Svenska vandringsleder

Gillar man att vara ute i naturen och känna skogens och markens närvaro finns det nog ingenting som är bättre än att vandra. Från norr till söder finns otaliga vandringsleder och därför tänkte vi här titta närmare på några av dessa.

Kungsleden

Kungsleden är kanske den mest kända vandringsleden i hela Sverige. Kungsleden mäter hela 425 km och om man går hela sträckan från Hemavan till Abisko så kommer man att passera en rad vackra och intressanta platser, som till exempel Stora Sjöfallet och Kebnekaisemassivet. För den som inte vill tälta eller campa under bar himmel finns det stugor längs med hela leden.

Västra Vätterleden

Gillar man att vandra i härliga skogar och även få en glimt av Sveriges största sjö ibland kanske Västra Vätterleden kan vara någonting. Västra Vätterleden sträcker sig från Mullsjö till Stenkällegården och mäter totalt 195 km. På vägen passerar man bland annat Hjo samt en hel del bra fiskesjöar.

Skåneleden

Går man i södra delarna av landet och vill ut och vandra finns ett brett utbud av leder att tillgå i vårt allra sydligaste landskap. De över 1 000 km leder som finns i Skåne går under namnet Skåneleden , bland annat med en led som går kust till kust från Ängelholm i nordvästra Skåne till Sölvesborg i västra Blekinge.

Post Navigation