Vandringsdestinationer ute i världen

Det finns så mycket vacker och härlig natur att uppleva, och så lite tid. Har man någonsin funderat på att ge sig ut och vandra någonstans i världen presenterar vi här några av de största favoriterna bland vandringsvärlden.

De flesta av dessa kommer befinna sig utomlands. Och vill man inte ha allt för stora utgifter är det bäst att vara mer selektiv när det kommer till val av flyg. På så sätt har håller man ned priset på äventyret, vilket nog alla kan uppskatta.

Kungsleden (Sverige)

Stannar man dock helst i Sverige är Kungsleden ett av de bästa valen man kan göra. Omkring 400 kilometer vandring väntar en om man tar sig an denna utmaning som sträcker sig mellan Abisko och Hemavan.  Medan den går att vandra i endera riktning är det ett tips att göra detta från norr till syd så man håller solen framför sig.

Yosemite Grand Traverse (USA)

I nationalparken Yosemite i Kalifornien kan man vandra vad man kallar Yosemite Grand Traverse. Detta är en vandring som tar omkring sex eller sju dagar att slutföra. Under vandringen kommer man ta sig över 3 500 meter över havet och kan minst sagt vara en utmaning. För att underlätta kan man boka in sig för en guidad vandring.

Bay of Fires (Australien)

Bay of Fires är en vandring längst Australiens nordöstra kust som börjar vid nationalparken Mount William och slutar vid Bay of Fires Lodge. Denna vandring tar fyra dagar att genomföra och finns även som en guidad tur.

Mountains of the Moon (Uganda)

Är man ute efter lite mer utmaning i bergig miljö kan Mountains of the Moon, lokalt känt som Ruwenzori, vara den perfekta destinationen. Detta inkluderar dock inte bara vandring utan även en del grundläggande bergsklättring. Ska man dock ta sig hit är det bäst att göra det under den ”torra” säsongen mellan december och mars.

Mount Mitake (Japan)

Två timmars bilfärd från Tokyo ligger helt orörd natur i nationalparken Chihibu-Tama-Kai. Det finns utstakade vandringsleder som går upp och ner genom dalar och över mindre berg. Det finns leder för dig som vill ha en utmaning och för dem som bara vill lunka på och beundra den vackra naturen.

Bay of Fundy (Kanada)

En av de sju underverken på den nordamerikanska kontinenten. Här kan du beundra det högsta tidvattnet i världen, det är en otrolig syn! Förutom det finns det över 25 olika vandringsleder i området som visar den kanadensiska vildmarken från sin bästa sida.

Post Navigation