Vildmarksjakt

Att jaga i fjällen eller annan vildmarksjakt kan vara oerhört spännande och avkopplande på samma gång. När man har kommit på plats och får sätta sig ner vid en brasa och njuta av den vidunderliga utsikt som erbjuds är det svårslaget. Den svenska naturen är ju helt fantastisk och de svenska fjällen med orörd vildmark är något som alla borde få uppleva någon gång.

Som vanligt så är det din uppgift att ha kontroll på dina jägarkunskaper och koll så att utrustningen är på topp innan du åker på en jaktresa, är bössan justerad och kikarsiktet perfekt. Kan det vara dags att köpa ett nytt kikarsikte eller kanske en ny bössa för den delen. När du väl är på plats och ska jaga så finns ju inte den möjligheten att ordna med jaktutrustning utan det bör du fixa till innan du åker.

Det du kan göra för att kunna njuta av vildmarksjakt är att kontakta någon som arrangerar dessa tillfällen med jakt. Swedishlapland.com är en arrangör av både fiske och jakt i fjällvärden, här kan du åka helikopter upp på fjället och jaga med erfarna jägare.

Nu är det lite speciella lagar och regler som gäller för jakt i de svenska fjällen, men om man kollar in Svenska jägareförbundets hemsida så finns mycket material att hämta om just fjälljakt. Även de som arrangerar jaktresorna har koll på vad som gäller just för det området som resan går till. Men det är alltid bra att vara påläst om vad som gäller och hur det fungerar på just den ort som jakten ska ske.

Om du kommer iväg på en jaktresa i de Svenska fjällen så njut av ditt äventyr, och vi vill passa på att önska dig och dina jägarkompisar en riktig skitjakt 🙂

 

Post Navigation