Vinteräventyr i Åre

Snö och minusgrader hindrar dig inte från att uppleva riktiga äventyr. I Sverige är vintern perfekt för massor av aktiviteter och ett besök till fjällens värld kan ge hela familjen en semester att minnas. 

Många lockas till Åre under jul och nyår, där bokas stugor och hotellrummen upp tidigt. Om du själv vill hinna få en plats är det dags att agera, risken finns att allt redan har blivit uppbokat och enda alternativet är att vintertälta. Nästa stora högtid på skidorten är kring barnens sportlov. I Södra Sverige har de redan börjat spela fotboll på grusplanen men i Jämtlandsfjällen ligger snön fortfarande tjock och backarna fylls med familjer som njuter av ledigheten tillsammans. Alla skidområden i Åre innehåller barnområden med maskotar, skidskola och barnvänliga backar. När barnen blivit lite äldre och modigare kan de träna på bygelliften i barnbacken innan de börjar åka med föräldrarna.

Boende i Åre finns i alla varianter, från små stugor till maffiga fjällhus lämpade för stora sällskap samt hotellrum och även camping under sommaren. Det finns boende nära backarna så du kan ta på skidorna på morgonen och glida fram till liften. Eller så bor du närmare stadskärnan med närhet till shopping och över 70 olika restauranger.

Förutom de 41 liftarna du kan ta till de 90 olika backarna, har Åre en storstadspuls trots endast 1400 permanent boende i tätorten. Det finns nattklubbar, gallerior och lokala butiker med hantverk och mode. Runt jul lyser staden upp vintermörkret med julmarknader och juleljus. I denna lilla stad finns den nordligaste polkagrisfabriken och Åre chokladfabrik där man fortfarande skapar handgjorda praliner. Och båda fabrikerna går att besöka, självklart ingår provsmakning!

 

Post Navigation