Vintertid i fjällen

Vi går mot vinter och det är bara en månad kvar till jul. Snart så börjar skidsäsongen på allvar och längts i norr så kanske det redan börjats preparera för skidåkning i backarna. Vintertid i fjällen så är det för många skidåkning som gäller. Vissa orter tar emot besökare från hela landet och även från andra länder. 

Innan du åker iväg på din fjällresa så gäller det att se över din utrustning. Det kan vara så att snowboard och kängor ser bra ut men det kanske skulle behövas ett par nya skidglasögon. Dessa är väldigt behagliga att ha när vårsolen står som högst och riskerar att göra en snöblind. Strålande sol och den vita gnistrande snön kan ge en otroligt obehaglig upplevelse i efterhand. Se till att skydda dina ögon med ett par riktigt bra skidglasögon.

Kolla också upp så dina skidkläder är hela och åkbara. Det vore ju dumt att åka upp till fjällen och inse att skidbyxan och jackan inte var det som du trodde att den var. Kanske är det så att du behöver kliva upp någon storlek för att de ska passa. Se också till att boka boende och resa redan idag så du kan säkerställa en trevlig vistelse i fjällen till vintern. Speciellt boendet kan det vara åtgång på speciellt under högsäsong. Om ni åker upp andra tider så kan det vara betydligt lugnare och mer plats ledigt.

Post Navigation